Internships
Service learning
Volunteer
 
 
HomeWie zijn wijOnze programmasProcedurePrijzenAanmeldenHuisvestingExtra Services Contact
 
Volunteer Work  
 
 
 
Nieuws
- Save Turtles
- Dancing
- Spanish
Lees meer...
 
 
 
 
Contact Info
 

Advanced Placement Services

Address: Avenida 2da, calle 9. Downtown San Jose. PO Box 751-2150 Moravia
San Jose, Costa Rica

Tel: +(506) 2223-9662 Fax: +(506) 2223-9917
Email Us


 
Leer Costa Rica kennen....  

Costa Rica Facts

Volledige Naam

Republiek of Costa Rica (bekijk de map)

Hoofdstad

San Jose

Gebied

51,100 sq km, 19,730 sq miles

Populatie

4,133,884

Tijd Zone

GMT/UTC -6

Talen

Spaans (officieel), Engels (anders)

Religie

75% Katholiek, 14% Protestant, 11% Anders

Munteenheid

Costa Ricaanse Colon (¢)

Electriciteit

120V 60HzHz

American-style plug with two parallel flat blades above a circular grounding or Japanese-style plug with two parallel flat blades

Landcode

(00)506

Weer

Costa Rica is een tropische land en het heeft twee seizoenen: het droge- en regenseizoen. Het droge seizoen begin ongeveer eind december tot april; Het regenseizoen is er dus de rest van het jaar. De ´highlands´ zijn vrij koud: San José en de Centrale Vallei hebben de eeuwige lente met een tempertauur van 15°C tot 26°C. Zowel de Pacifische als de Carribische kust hebben een aangename temperatuur het gehele jaar door.

Gezondheid

Als je naar Centraal Amerika reist, heb je een aantal vaccinaties nodig (Hepatitis A and B, rabies en typhoid) , daarnaast is het van belang dat je een goede insectenspray meebrengt (voor dengue en malaria). Let ook goed op bij alles wat je eet en drinkt.

Veiligheid

Straatgeweld is het grootste probleem voor toeristen. Het niet zo erg als in Amerika, maar zakenrollen is vrij normaal hier. Zorg ervoor dat u uw geld en paspoort ergens wegstopt in uw tas. Draag geen opzichtige juwelen. Als je de weg niet weet, loop dan een winkel of restaurant in en vraag daar naar de weg. Zodra het donker is, neem dan een taxi. Wanneer je een kroegentocht wilt doen, doe dit dan niet alleen.

Visum

Visum vereisten voor Costa Rica veranderen nog wel eens, dus ga dit na bij het consulaat voordat je naar Costa Rica komt. Op dit moment, inwoners van de volgende landen hebben geen visum nodig tot een verblijf van 90 dagen: VS, Argentinie, Australie, Brazilie, Canada, Israel, Japan, Mexico, Niew Zeeland, Panama, Paraguay, Zuid Afrika, Zuid Korea, Uruguay, UK, Frankrijk en de meeste andere west-europese landen. Bewoners van India, Singapore, Rusland, de meeste oost-europese landen en Latijnd-Amerika kunnen zonder visum 30 dagen blijven. Iedereen heeft een vliegticket (of ander ticket) nodig om te kunnen bewijzen dat je het land verlaat. Een visum verkijgen bij het consulaat of Costa Rica is mogelijk, maar hoelang dit duurt en wat het kost, zal je echt na moeten vragen.

Communicatie

Telefooncellen kun je werkelijk overal in Costa Rica vinden. Telefoonkaarten zijn verkrijgbaar in 1000, 2000 en 3000 colónes. De meest voorkomende kaarten zijn Colibri kaarten, je belt naar een gratis nummer 199 en daarna moet je je code intoetsen. De instructies zijn er in het Engels en Spaans. Deze kaarten kun je gebruiken vanaf elke telefoon en je kunt ze vrijwel overal kopen. Daarnaast is het bij sommige telefooncellen ook mogelijk om met muntjes te betalen. Het is niet mogelijk om zomaar een Sim-kaartje te kopen in Costa Rica. Ga er dus niet vanuit dat je een mobiel zult krijgen, dit is gewoon erg lastig.

Geld

Vrijwel alle banken wisselen US dollars om en sommige zelfs euros, maar andere munteenheden niet altijd. Bij de meeste publieke banken is het erg druk (Banco Nacional, Banco de Costa Rica, Banco Popular). Maar deze banken vragen geen commissie voor het omwisselen van contant geld. Prive banken (Banex, Banco Interfin, Scotiabank) zijn sneller, maar vragen soms commisie voor het omwisselen. Zorg ervoor dat je biljeten in goede conditie zijn anders kunnen ze geweigerd worden. Je hebt je paspoort of een kopie daarvan nodig om geld om te wisselen en probeer om niet te veel geld mee terug te nemen. Het is erg lastig om colones om te wisselen buiten Costa Rica, bij de grens of op een vliegveld kan dit vaak maar tot US$50.00.

De colón (meervoud colones), is vernoemd naar Cristóbal Colón (Christopher Columbus), en is beschikbaar in biljeten van 1.000, 2.000, 5.000 en 10.000. En er zijn munten van 5, 10, 20, 25, 50, 100 en 500 colones.

Transport

Internationale vluchten komen aan op het Internationale vliegveld van Juan Santamaría, 17km (10.5mi) noordweste van San José, de stad Alajuela.
Het openbaar vervoer is zeer ontwikkeld in Costa Rica, maar het reizen naar andere plaatsen gebeurd voornamelijk vanuit San José. Lokale bussen zijn het beste (wel wat langzaam) om overal te komen. Zij kunnen je vrijwel overal naartoe brengen, regelmatig en het kost bijna niks. In San José kun je op elke hoek van de straat een andere bus vinden en er is niet altijd een speciaal busstation. Daarnaast is het reizen per Taxi ook een optie, die vergeleken met Nederland ook goedkoper zijn. Deze taxis kunnen ook per dag of uur gehuurd worden. Daarnaast is het ook mogelijk om autos en motors te huren, maar dit is niet voor iedereen weggelegd aangezien het verkeer in de stad erg hectisch is.

Wanneer je meer informatie wilt lezen klik dan hier.

  
 
   
Service Learning Costa Rica