accomodatie

Huisvesting

Gastgezin

Advanced Placement Services biedt je de kans om bij een Costa Ricaans gastgezin te verblijven.Het verblijf bij een gastgezin zorgt ervoor dat je met hen de Spaanse taal oefent en je komt veel meer te weten over de typische Costa Ricaanse cultuur en waarschijnlijk houdt je er vriendschappen aan over! Elke familie is door een selectieprocedure gegaan en op die manier kunnn wij een student bij de juiste familie onderbrengen. Vele van deze families zijn al jarenlang onderdeel van dit programma en weten precies hoe zij de studenten moeten behandelen.

Dit homestay programma geeft jou de mogelijkheid om bij een Costa Ricaanse familiy te wonen die geen Engels spreken. Het is dus de perfecte kans om alles wat je in de klas geleerd hebt in de praktijk te brengen. Uiteraard zijn de Costa Ricaanse cultuur, keuken en het warme familie gevoel een overgetelijke ervaring.

De familie komt je indien gewenst van het vliegveld ophalen en zij maken ze je wegwijs in San José. Je gastgezin voorziet je dagelijks van een uitgebreid ontbijt, avondeten en je was wordt wekelijks gedaan.

Airport pickup, eigen kamer, eigen sleutels van het huis, ontbijt, avondeten en het wassen van je kleding is inbegrepen in de prijs.

Andere huisvestingsmogelijkheden

Indien je niet bij een gastgezin ondergebracht wilt worden, helpt Universal de Idiomas je bij het vinden van onderdak elders. Hierbij kun je denken aan een kamer in een hotel, een kamer in een (studenten)huis of een apartement. Houd echter wel in je achterhoofd dat dit uiteindelijk duurder uit kan vallen dan een verblijf bij een gastgezin.

FAQ´s

 1. Bij wat voor soort familie zal ik verblijven?
 2. Heb ik privacy?
 3. Wat voor eten kan ik verwachten bij mijn gastgezin?
 4. Wat als ik speciale wensen en behoeften heb, bijvoorbeeld met betrekking tot het eten?
 5. Komt iemand mij ophalen als ik aankom op het vliegveld van Costa Rica?
 6. Hoe ver is het gastgezin verwijderd van ander plaatsen?
 7. Wie laat mij San Jose zien?
 8. Spreken de families Engels?
 9. Wat als ik geen Spaans spreek?
 10. Hebben de families huisdieren?amilies have pets?
 11. Hebben ze kinderen?
 12. Roken zij of staan ze het toe dat de student rookt?
 13. Heb ik mijn eigen badkamer?
 14. Moet ik mijn eigen bedlinnen en handdoeken meebrengen?
 15. Kan ik het water drinken?

Homestay, Costa Rica

Homestay, Spanish, Costa Rica

Frequently Asked Questions over ons gastgezin programma

1. Bij wat voor soort familie zal ik verblijven?

– Een warme en lieve familie die met zorg is uitgekozen en die bij je past. Veel gastgezinnen hebben jarenlange ervaring met betrekking tot het opvangen van studenten die een tijd van huis zijn. De gezellige en moderne woningen zijn of op loopafstand van Universal de Idiomas of gemakkelijk met de bus te bereiken. Ontbijt en avondeten worden dagelijks geserveerd en de was wordt wekelijks gedaan!

2. Heb ik privacy?

– Ja, de gastgezinnen zijn erg strikt omtrent het geven van privacy aan de student. Om je privacy te garanderen, krijg je je eigen huissleutel, zodat je kan komen en gaan wanneer je wilt. Ook heb je je eigen slaapkamer, maar als je wilt, is het mogelijk om een kamer te delen met een andere student.

3. Wat voor eten kan ik verwachten bij de gastgezinnen?

– Doorgaans kun je een typische Costa Ricaanse maalijd verwachten, bestaande uit een combinatie van rijst, bonen, groenten en vlees. Ook salades van verse tropische vruchten zullen regelmatig op het menu verschijnen.

4. Wat als ik speciale wensen en behoeften heb, bijvoorbeeld met betrekking tot het eten?

– Als je allergisch bent of een bepaald soort eten niet lust, dan is dat geen enkel probleem. Je kunt vooraf je wensen kenbaar maken bij ons, zodat wij rekening kunnen houden bij het zoeken naar een geschikt gastgezin, of je kunt het bij aankomst zelf aan het gastgezin vertellen.

5. Komt iemand mij ophalen van het vliegveld in Costa Rica ?

– Het gastgezin zal klaarstaan op het vliegveld. Zij zullen zichzelf kenbaar maken door een naambord vast te houden met daarop jouw naam. Het vervoer van het vliegveld naar het huis van je gastgezin is geheel kosteloos.

6. Hoe ver is het gastgezin verwijderd van andere locaties?

– De families wonen doorgaans niet ver van het centrum van San José, Verschillende bussen stoppen in de buurt van Universal de Idiomas. De familie zal uitleggen hoe de bussen werken. De bus is een goedkoop, veilig, betrouwbaar en gemakkelijk te begrijpen vervoermiddel. Natuurlijk is het ook mogelijk om een taxi te nemen.

7. Wie laat mij San José zien?

– Wanneer je arriveert in Costa Rica, zal je gastgezin je San José laten zien. Zij brengen je tevens op de hoogte van hoe de taxi en het openbaarvervoer werken en hoe deze te gebruiken om bij Universal te komen.

8. Spreken de gastgezinnen Engels?

– Vaak spreken de gastgezinnen gebroken Engels. Het doel van een verblijf bij een gastgezin is echter dat je van de mogelijkheid gebruik maakt om te converseren in het Spaans. De families zijn erg geduldig en communiceren zo veel mogelijk met de studenten. Het is een uitstekende mogelijkheid om theorie in de praktijk te brengen!

9. Wat als ik helemaal geen Spaans praat?

-Dit is geen probleem. De families zijn erg geduldig en helpen je juist bij het leren van de Spaanse taal. Zij helpen je als je iets niet weet en vergeet niet dat ze ervaring hebben met studenten die geen spaans praten. Heb even geduld en snel zul je conversaties aan kunnen gaan en je zult een hoop verstaan!

10. Hebben de families huisdieren?

-Sommige families hebben een huisdier, zoals een hond of een kat. Mocht je dit niet willen, dan kan je dit van te voren aangeven, zodat wij een familie zonder huisdieren voor je kunnen regelen.

11. Hebben ze kinderen?

– De meeste families hebben kinderen. Dit zijn vaak tieners of volwassenen die nog thuis wonen. Zij zijn vaak goede ‘leraren’ aan het thuisfront. Kinderen zijn geïnteresseerd in de andere cultuur, vinden het leuk om te communiceren en helpen je zo de Spaanse taal nog sneller en beter te begrijpen.

12. Roken zij of staan ze het toe dat de student rookt?

– De families roken zelf niet, maar staan het wel toe dat de student rookt, zolang dit maar buitenshuis (in de tuin/ op het terras) gebeurd.

13. Heb ik mijn eigen badkamer?

-Ja, je hebt je eigen badkamer. Wanneer er daarentegen meer studenten bij de familie wonen kan het zijn dat je de badkamer moet delen met andere studenten.

14. Moet ik handdoeken en bed linnen meenemen?

– Nee, dit krijg je allemaal bij de familie.

15. Kan ik het kraanwater drinken?

-Ja, het kraanwater is praktisch overal drinkbaar in Costa Rica.